Ben yüzüme bir tabloyu dolduracak kadar makyaj yaparken ve marka giyip hava atarken, köylünün kızı Hatice modernleştiyse, bana benzemeye kalkıştıysa o kesin türbanlıdır. Temizlikçi Rukiye hanım bile “ekonomiyi iyi yönetiyorlar, istikrar için AKP’ye oy verdim” diyorsa ona “ekonomi, istikrar senin neyine, senin neyine!!…” diye aşağılamak vaciptir, çünkü o tehlikeli bir hal almış ve türbanlı oluvermiştir. 
Ekrem Senai
Ders 1
Benim cumhurbaşkanlığı makamımı, devlet iktidarımı elimden almaya kalkışıyorlarsa o komünisttir, faşisttir, türbanlıdır, ne olduğu farketmez, benim düşmanımdır, millete hangi isim itici geliyorsa onu koyarım. Ama köyünde tarla sürüp benim paracıklarıma bir tehdit oluşturmuyorsa o başörtülüdür, eli öpülesi, çocuğu askere gönderilesidir…
Ders 2
Ben yüzüme bir tabloyu dolduracak kadar makyaj yaparken ve marka giyip hava atarken, köylünün kızı Hatice modernleştiyse, bana benzemeye kalkıştıysa o kesin türbanlıdır. Temizlikçi Rukiye hanım bile “ekonomiyi iyi yönetiyorlar, istikrar için AKP’ye oy verdim” diyorsa ona “ekonomi, istikrar senin neyine, senin neyine!!…” diye aşağılamak vaciptir, çünkü o tehlikeli bir hal almış ve türbanlı oluvermiştir. Halbuki benim gibi hiçbir icraat vaadetmeyen bir partiye, sadece laiklik adına oy vermesi onu modern ve ileri görüşlü yapar, türbandan kurtarır, sınıf atlatır.
Ders 3
Üniversiteye girerken 200 dolarla başını örtüp sonra o örtüsüyle üniversiteye giremediği için okuldan atılan ve hayata ait ideallerine elveda diyen birisi kesin türbanlıdır. Basörtülü ise ayda 200 dolar almak varken, hazır kafası da bağlıyken, bu gelir kaynağını akıl edemeyen andavaldır.
Ders 4
Tek parti döneminde doğan eğitimsiz yaşlı güruhun taktığı başörtüsüdür ve ama eğitimli genç kızınki ise türbandır madem. O halde bu da demek oluyor ki her melanetin başı eğitimdir. Zaten o yüzden bunlara eğitim haramdır.
Ders 5
Anıtkabirde Atanın huzurundan Atanın kızları tarafından sıklıkla kovuldukları ve azarlandıkları için Anıtkabirden ikrah etmis olanlar türbanlıdır. Yeterli bilinç duzeyine erişmemiş ama başörtülü mü türbanlı mı olduğu anlaşılmadığı için Atanın kızlarının hışmına uğrayıp, başını açtırılmaya zorlanan ve sineye çekenler başörtülüdür.
Ders 6
Türbanlılar böcektir, her türlü aşağılanmayı hak ederler, hiçbir hakları yoktur onların, çünkü onlar türbanlıdır. Ancak temizlikçi ve kapıcı olurlarsa şefkat gösterir, başörtülü diye bağrımıza basarız onları. Bu olayın Yahudilerin nüfuz kazanmasından rahatsız olan Nazilerin Yahudi düşmanlığıyla bir ilgisi yoktur. Ama yine de türbanlı soylarının kırılmasında fayda mülahaza ediyoruz. Zira iknayla olmuyor bu işler, gittikçe çoğalıyorlar zira.
Ders 7
Bizi dünyaya rezil eden bir şey varsa o türbandır. Çünkü pis Araplar gibi pis bir şeydir, Arap kötüdür, doğuludur, biz Batılıyız, ama Avrupa Birliğine de karşıyız. Biz çağdaşız ama liberalizme, serbest piyasaya da karşıyız. Çünkü onlar emperyalist. Hayır kafamız karışık değil. Cok aydınlık kafamız. Çünkü biz türban takmıyoruz. Halbuki Necdet Sezer nasıl da itibar kazandırmıştı bize, karısının da başı açıktı üstelik. Batılılar “Maşallah ne kadar batılı bir first-lady, bu Türkiye de amma batılı yav” diye öve öve bitiremiyorlardı Türkiye’yi. Hem bak Arap yöneticilerine, hepsinin karısının başı açık. O yüzden zaten bütün dünyada itibarları top çekiyor.
Ders 8
Bir de gizli türbanlılar vardır. Başlarını örtmezler ama bu bizim gibi çağdaş olmaları için yeterli değildir çünkü onların fikirleri hiç hoşumuza gitmez bizim. Özgürlükten filan bahsederler, asabımızi bozarlar. Bize “kimsenin kıyafetine karışamazsınız” diye ukelalık yaparlar. Bunlar da türbanlıdır işte. Türbanlı düşman demektir çünkü. Bir şekil değildir. AKP’ye oy veren bidon kafaların, göbeğini kaşıyan, ülkenin yarısına tekabül eden bir zihniyettir. Biz “kaç kişiyiz, aman ne çok kişiyizciler” ise aydınlık ve ilerici insanlarız. Çünkü laiklik diye bir şey var, bir de başımız açık, o yüzden yani…
Ders 9
Türban, bütün dünyada serbest olup bizde yasak olandır.
Ders 10
Türban, “biz ne çok kişileriz, saya saya bitirilmeyiz”cilerin tek oy kaynağıdır. Kurtarılmış son kalesidir, tutunacak son dalıdır. O olmasa aramızda ne konuşacağız, neyden nefret edip kin kusacağız. Bir nevi ihtiyaç yani…
Ekrem Senai
derindusunce.org
Haberp.com