estğfr s.n ozanca
yazı sekli konusunda uyardığınız için teşekkür ederim. biraz daha dikkatli olmaya çalısacağım. kırıldığımı düşünmeniz bile yersiz.
konumuza dönersek, ben her ne kadar t.c yabancı güçlerle desteklemediğim bir ittifak halinde de olsa, dinimizle bağdasmayan eylemlerde de bulunsa türkiyede yasıyorum. bunu da göz önünde bulundurarak konusmak daha objektif yaklasmamıza sebep olur. ben kendi adıma arap yarımadasını secerim
orası laik de olsa orayı secerim gayrimüslümde olsa orayı secerim cünkü;
iki cihan güneşi h.z muhammed s.a.v orda yasamıs bulunmakta ve bu benim için fazlasıyla yeterli bi sebep ülkenin sosyoekonomik yapısı, siyasi yapısı, dini, dili, ırkı beni ilgilendirmez. sadece kutsal topraklar olması benim için kafi bir sebepdir. bu nedenle de orayı t.c ye karsı hiç tereddütsüz secebilirim.
ırak abd savasında coniler ülkemizedki masum vatandaslarımıza bile kıydılar bunu unutmamak lazım. bizim üssümüzü kullandılar bunuda unutmamak lazım. ama yinede bu konuda hem fikir olabiliriz. benim düşüncem şu amerikaya t.c araplardan daha fazzla tabiri caizse yalakalık yapıyo.
seriat tanımlaması sanırsam yapmadım. insanların kendilerine uydurduklarını yazmaya calıstım. kastım anayasal madde falan da değil kastım seriatın hakkıyla uygulanmadığı.
sizde takdir edersiniz ki faiz haram peki bana(arap milliyetçiliğine benzedi sanırım biraz ama) banka olmayan ülke gösterebilirmisiniz? kaldı ki hersene dünyanın dör bir yanından insanlar akın eder buraya banka bence zorunlu.
ümmetin yüzakı iran demişsiniz bence nijerya da da seriat uygulanıyo ama eğer hepsini değerlendirmek istersek islama yakısan bir seriat sanırım hiçbir ülkede uygulan(a)mıyo. h.z muhammed den sonra da uygulanmamıstır. uygulanmaya calısan sey sadece islamı batılılara kol bacak kesmeden ibaret diye tanıtırlar iran dediğimiz ülkede sacların bir telinin görünmesi yasaktır. öncelikle kabataslak bir tanımlayalım su seriatı;
Şeriat; Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol, mezhep, metod, âdet, insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir. İslam dinindeki terimsel anlamı ise "ilâhî emir ve yasaklar toplamı", "İslam'ın kutsal kitabı Kur'an'ın âyetleri, İslam'ın son peygamberi olan Hz. Muhammed'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İslâm bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan ilâhî kanun"dur. Kısaca, dini hükümlerin bütünü ve dinin dünyevi ve maddi yönü olarak tanımlanabilir…
burda, seriatın Allah ın emir ve yasakları olduğu cok aşikar. Ama t.c de 58 yıldır 'seriat geliyor', 'irtica hortluyor','rejim elden gidiyor' gibi sloganlar duymaktayız. bunun nedeni nedir acaba? nufus kağıdında islam yazanlar bilmezlermiki seriat Allah ın kurallarıdır bide sunu derler 'Allahım sen bizi seriattan koru' aklı basında her insan bu cümle ye güler seriat zaten Allah ın kurallarından ibarettir. yani Allah ın kurallarından korunmak için yine bu kuralların sahibinden yardım istemek ne kadar ciddice bir iştir?:

bu ülkede yasayan ve seriat istemeyen kesime su sekilde seslenmek istiyorum.sakın korkmayın seriat gelmez seriat yasanır. Namaz, oruç, iftar, bayram, hac, zekât, kurban, cami, ezan, yardımlaşmak, ilim tahsil etmek, askerlik, sünnet olmak, çalışmak, asrın gerektiği teknolojiye ulaşmak için gayret sarf etmek, seçim yapmak, adalet ile hareket etmek ve sair uygulamalarımızın her biri, şeriatın hükümleridir. h.z ömer inde dediği gibi ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR.(sasırmayın bu söz h.z ömer e aittir. atatürk sadecec teyid etmiştir.)biraz uzattım galiba kusura bakmayın s.aleyküm...