Turşu Yapımı Tarifi

  • 0 Cevap
  • 817 Görüntüleme

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı Maveraî

  • Haymatlos..
  • *
  • 478
  • ﺃَﺳْﻠَﻤْﺖُ ﻟِﺮَﺏِّ اﻟْﻌَﺎﻟَﻤِﻴﻦَ
Turşu Yapımı Tarifi
« : 12 Eylül 2017, 03:03:48 ÖS 15 »

MALZEMELER

2 kg kornişon salatalık
4-5 adet nohut
10-15 adet sarımsak
Yarım limon
2-3 yaprak taze nane
1 tutam maydanoz


Suyu İçin:
2 litre su
2 yemek kaşığı kalın tuz
2 yemek kaşığı sirke


YAPILIŞI

Salatalıkların saplarını keselim, 2-3 yerinden bıçağın ucu ile delelim(sirkenin içine işleyip, olgunlaşmasını sağlaması için).

Limonu daire şeklinde dilimleyelim.

Kavanozun içine salatalıkların yarısını koyalım.

Üzerine biraz sarımsak, 2-3 yaprak taze nane, 4-5 adet nohut, limon dilimlerini koyalım.

Sonra tekrar kalan salatalıkları, kalan sarımsakları koyalım.

Salatalık turşusunun suyu için; su, tuz ve sirkeyi bir kaba koyalım ve karıştıralım.

Daha sonra hazırladığımız turşu suyunu salatalıkların üzerine dökelim.

Son olarak maydanozları üzerine bütün olarak yerleştirelim(hem malzemelerin yukarıya çıkmasını önler, hem de turşunun bozulmasını engeller).

Karanlık ve güneş almayan bir ortamda saklayalım. Salatalık Turşusunu 3-4 hafta sonra tüketebiliriz. Salatalık turşusu yaparken salatalıkların küçük olmasına dikkat edelim. Büyük salatalıkların içleri boşalıyor ve görünüş itibarı ile de kötü gözüküyor. Turşuyu hazırlarken kullanılan nohut, sirke, limon turşunun olgunlaşmasını sağlar. Ayrıca taze nane ve limon turşunun aromasını arttırır.

"Tercihe göre Lahana, Patlıcan, Taze fasulye, Biber, Domates, Karnabahar, Acur gibi diğer sebzeler; Karpuz ve Kavunun 'kabuğuna yakın olan' altındaki kısmı gibi Elma, Armut, Erik, Ayva vb. bazı sert meyveler de eklenebilir."

http://www.yemektarifleri-sitesi.com/salatalik-tursusu-yapimi
Aynayım, bakanlar beni değil ancak kendini görür..