Bana namazı anlat..!
Haydi Kuran 'dan namazın nasıl kılındığını tarif eder, anlatır bir tek ayet paylaş. Abdesti aldırtan Kuran, namazı kıldırmadan bırakır mı.?
Kuran ile bunu ispat edemez isen, kendin nasıl kılıyorsun, vakit, rekat, farz ve sünnet olarak... Bari bundan bahset...
Evliya, Veli, Şeyh kim demişken, Peygamber kimdi.? Gönderilmesindeki, seçilmiş olmasındaki maksat neydi.?
Peygamber, Allah ile kul arasına giren birisi mi.? Yoksa kulun Allah 'ı bilmesi, Allah 'ı tanıması, Allah 'ı kabulü ve Allah 'a inanması konusunda insanlığa sunulmuş bir vesile, bir sebep..!
Terbiye edici, yol gösterici, irşat edici, tarif edici, izah ve ikaz edici, bütün bu özellikleri kendisinde barındıran Uyarıcı, Elçi, Resul, yani Peygamber miydi..?
Okumayı okula gitmeden öğrendiğini, bildiğini kabul edelim. Eline ilköğretim kitaplarını al ve oku. Kitapları okumayı bitirdiğinde ilkokuldan mezun olabiliyorsan..!
Sonrasında orta öğretim ve lise kitaplarını al ve oku. Okuluna gitmeden bunları okumayı bitirdiğinde orta ve liseyi bitirmeyi hak edebiliyor isen..!
Hangi bölüm ve branşa ait olursa olsun, bir üniversiteye ait bütün kitapları al ve oku. Okuluna gitmeden, okumayı bitirdiğinde mimar, mühendis, öğretmen, kimyager, avukat, hakim veya profesör vs. olabiliyor isen..!
Kuran-ı Kerim 'i alıp okuduğun zaman..!
Hiç bir tebliğe, uyarıya, izaha ve ikaza gerek kalmadan, ibadetin, inanç ve imanın bütün ahkâmlarını içerisinden seçip çıkarta biliyorsan..! Hele bütün bunları hiç bir mezhebe bağlı olmadan yapabiyorsan..!
Şüphe ederim ki... Çok kocaman büyük bir zatsındır....
Sen yine de namazın kılınışı ile alakalı ayet paylaşmayı, nasıl ve ne şekilde kıldığınla beraber, vakit ve rekatlarını tarafımıza bildiriver sayın muhterem..
Mezhepsiz İslam Dini 'ni yaşayamazsın... Yaşıyorum diyorsan da yalan söylüyorsun demektir. Haydi o halde yaşadığın İslam 'ı da anlat..