"Merdi Kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler."
Aklın yolu zan ve tahmindir. Kalbin yolu ise temaşa ve hayranlıktır. Sözde imanlı kişiler, utanması icab eden çirkin halleri şerefli bir meziyet gibi ilan etmekle gurur duyarlar.
Muhakkak ki, sana biat edenler ancak ALLAH'a biat etmektedirler. ALLAH'ın eli onların ellerinin üzerindedir. Kim ahdini bozarsa ancak kendi aleyhine bozmuş olur. Kim de ALLAH'a verdiği ahde vefa gösterirse ALLAH ona büyük bir mükafat verecektir.
(Fetih Sûresi, 10)
Ayet'i kerimesi biatın özüdür. Sakın "bu hitap asrı saadete mahsustu" diye, ALLAH'ın rahmetini bir zamana mahsusmuş gibi göstermeye kalkışma. Halikı'na zulüm isnat ettiğinden, Hazreti ALLAH'ı gücendirirsin. Bunlar hikaye değil gerçek. Aksini, ilim diye illâ muhalefet edeceksen dikkat et!
Söz lisandan döküldü mü, onun tutsağı, esirisin. Lisandan dökülen o kelimelerin sorumlusu olmuştur insan. Lisandan dökülmeyen söz ise senin esirindir. Hiç bir sorumluluğu yoktur.
Kırk düşünüp bir konuşmayı beceremiyorsan, önce düşün, sonra konuş.
Ben senin şahsınla ilgili değilim. Ne olduğun, kim olduğun, nasıl yaşadığın, hatta yaşamadığın beni ilgilendirmiyor. Lakin insanları kandırıyorsun. İnsanları, belki bilerek, belki de bilmeyerek yanlışa sevk ediyorsun.
Bunu yaparken de Allah 'ın ayetlerini yalanlayarak yapıyorsun. Tasavvuf karşıtlığını, Evliya nefretini, Allah 'ın vazifeli kıldığı mana yolunun vazifelilerini, hakikat dışı suçlamalar yönelterek ne olduğunu, kim olduğunu, hangi akla hizmet ettiğini ortaya koyuyorsun.
Ağzın kirlenmiş. Nasıl temizlenir bilmem ama Hakikatin sahibini incittiğini bil. Bana hakaret etsen ne, küfür etsen ne. Kötü söz sahibinindir. Allah ıslah etsin demekten başka söz düşmez.