Haşhaşlı Çörek

  • 0 Cevap
  • 1893 Görüntüleme

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Çevrimdışı serender

  • *
  • 4812
  • Dosdoğru ol!
Haşhaşlı Çörek
« : 19 Şubat 2013, 07:11:11 ÖS 19 »
Elimde resmi yok üzgünüm :(


Malzemesi:2 ceviz büyüklüğünde pakmaya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ılık süt+1/2 su bardağı ılık su
2 yumurta(1 sarı üzeri için ayrılacak)1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
tuz+alabildiğine un
Haşhaş


Yapılışı:
Maya, şeker, su ve süt karıştırılarak bir kapta kabarmaya bırakılır.
Yumurta, sıvı yağ, margarin, tuz ve maya karışımı ekmek yapma makinasına konulur.
Yumuşak bir hamur olana kadar alabildiğine un katılarak program 8 de çalıştırılır.
Hamur yoğurulduktan sonra üzeri kapatılarak kabarmaya bırakılır.
Teflon tavada haşhaş kavrulur. Rondada öğütülür. Üzerine sıvı yağ ilave edilerek harç hazırlanır.
Kabarmış olan hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Yuvarlak açılarak üzerine haşhaş harcı sürülür. Rulo şeklinde sarılarak bükülerek uzatılır ve tepsinin ortasından başlamak üzere sarılır.
Ayrılmış olan 1 yumurta sarısına çok az miktarda haşhaşlı harçtan katılarak üzerine sürülür ve fırına verilir.
'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8