IHTAR
EY ILIM SAHIPLERI VE ILMI TEMSIL EDENLER!
ONDÖRT ASIR ÖNCE SAHABENIN YASADIGI ISLAM ILE
BUGÜN SIZIN ANLATTIGINIZ ISLAM ARASINDA BÜYÜK BIR
UÇURUM OLDUGUNU BILIYOR MUSUNUZ?
BUGÜN SIZLERIN ISLÂM TATBIKATINIZ NE SIZI NEDE SIZE
INANANLARI KURTARAMAZ. SAHABENIN YASADIGI ISLAMI
ANLAYIP-YASAMAK TEK KURTULUS YOLUDUR.
O DA KUR’ÂN’DAKI ISLAMDIR.
Bugün insanlarin içinde bulundugu mutsuzluk çemberinden kurtulmasinin yolu sahabenin izledigi Kur’an yoludur.28 basamaklik bir dizayn içerisinde sahabe Allaha ulasmayi dilemisler ve arkasindan Peygamber Efendimiz (s.a.v) e tabi olmuslardi. Bu 28 basamaklik dizaynda 7 safhada üzerlerine farz kilinmis olan islami yasamislar ve Allahu Tealanin teslim emrini ruhlarini,vechlerini,nefslerini ve iradelerini Allah’a teslim ederek yerine getirmislerdir. On dört asirlik bir zaman diliminde parça parça islamdan, islami islam yapan nüveler koparilmistir. Dünya ve ahiret saadetini yasamamiza vesile olacak olan bütün farzlar iblis tarafindan bütün islam âlemine unutturulmustur.
Kur’anin insanliga bir hidayet rehberi olarak gönderilisinin üzerinden on dört asir geçmis ve insanlik, sanki bu gerçekler Kur’an da yokmus gibi, sahabenin, Peygamber Efendimizin önderliginde ve rehberliginde yasadigi islami unutmus durumdadir. Evet,biliyoruz ve anliyoruz bugüne kadar bunlari kimse bilmiyordu.On dört asirda iblis Kur’anin tatbikatini safha safha ortadan kaldirmayi basardi.Islami,Allahu Tealanin Kur’anindan degil de okuduklari kitaplardan ögrenenlerin sizlere verebildigi budur,yani posasi kalmis bir islam tatbikati.Çünkü Kur’an disinda insanlarin yazdigi kitaplardan ögrenebilecekleri budur.Artik Kur’an gerçeklerini ve sahabenin yasadigi islami yine Kur’an dan ögrenmenin vaktidir.Bunu da yapabilecek kisi bu ilmi baska bir yerden degil,Allahu Tealadan alacak bir kisidir.Bu kisi biziz.Kimseye gelmeyen bir ilim Allahu Teala tarafindan bu devirde insanlari hidayete ulastirmakla görevli kilinan bize verilmistir.
Bugüne kadar gönderdigimiz ihtarlarda gerçekleri Kur’an ayetleri ile izah ettik. Artik, bu temel farzlari bundan bin dört yüz yil önce sahabenin nasil yerine getirdiklerini açiklamak noktasindayiz. Sahabe mihenk tasidir. Bugün islam âleminin temel sorunu Kurani Kerimi ve Hz.Muhammed (s.a.v) ve sahabenin %100 Kur’anla yasanan hayatini anlayamamaktir. Peygamber Efendimiz ve güzide sahabesinin yasantisini Kur’ani Kerimde Rabbimizin beyan ettigi sekilde idrak etmedikçe kimsenin dalaletten kurtulmasina imkân yoktur.
Sahabenin yerine getirdigi ibadetlere degil, kurtulusa erdirecek olan iman esaslarina bakmak zorundayiz. Sahabe bütün insanliga örnek bir hayati nasil yasadilar? Onlari birer katil iken, birer harami iken insanliga örnek birer abide sahsiyet haline getiren sey neydi? Eger ibadetleriydi diyorsaniz, bu ibadetler bugünün insanini hangi eksiklikler sebebiyle niçin sahabenin ulastigi noktalara ulastirmiyor? Bir yerlerde, daha dogrusu Islam’in anlasilmasinda ve yasanmasinda bir farklilik oldugu ortadadir. Dahasi sahabe kendi asirlarini saadet asrina çevirdiklerine göre bugün yasanan Islam tatbikatinin sahabenin yasadigi Islam’dan farkli olmaktan ötede yanlis oldugu ortadadir. Ümid ediyoruz ki bu ihtar kendisine ulasan her kardesimiz bir kez daha sahabenin yasadigi Islam ile kendisinin yasadigi Islam arasindaki farki idrak eder. Kur’an’i sahabe gibi anlayip yasamak, gaflet uykusundan uyanmak durumundayiz.
Yunus 7–8: Innellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatme’ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne). Ulâike me’vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulasmayi (hayatta iken ruhlarini Allah’a ulastirmayi) dilemezler. Dünya hayatindan razi olmuslardir ve onunla doyuma ulasmislardir ve onlar ayetlerimizden gafil olanlardir. Iste onlarin kazandiklari (dereceler) geregince varacaklari yer atestir (cehennemdir).
Iblis Allahu Tealaya olan vaadini yerine getirmektedir. Asirlardir insanligin yaptigi hatayi bugünün insanlari da yapmaktadir. Iblisin insanlik tarihi boyunca oynadigi oyunu bozmanin yolu Kur’ani anlamak ve sahabe gibi Kur’ani hayata geçirmektir. Kur’an duvarlara asilsin diye degil, sahabenin yaptigi gibi, yasansin diye indirilmistir. Evet, sahabeyi örnek veriyoruz, çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v) ögreten idi. Sahabe ise kendilerine ögretilen Kur’an farzlarini uygulayanlardi. Yani Peygamber Efendimizin önderliginde Kur’ani hayata geçirmis örnek sahsiyetlerdi. Dikkat edin ki sahabe Kur’an’in bütün kurtulusa(felah’a) ulastiracak farzlarini 7 safhada da yasamislardir. Bugünün insanlari ise bu farzlarin hiçbirinden haberdar degil ve sebeple bu farzlarin hiçbirini uygulamiyorlar. NE KADAR ACIDIR KI INSANLAR KITLE HALINDE CEHENNEME DOGRU YOL ALIYORLAR!. Peygamberlik, Hz.Muhammed (s.a.v) ile sona ermistir. Ama Rabbimizin Peygamber Efendimize indirdigi kurtulus reçetesi (Kur’an) sahabe gibi bütün insanlik için bir saadet ve hidayet rehberidir. Buyurun, sahabenin yasadigi Islam’i hep birlikte yasayalim ve göklerin ordularinda sahabeyle birlikte yer alalim.
Bugün Islam adi altinda ögretilen sey, Peygamber(s.a.v)in önderliginde sahabenin yasadigi Islam’dan, dolayisi ile Kur’ani Kerimdeki Islam’dan çok uzaktir. Iblis on dört asir boyunca safha safha, kademe kademe insanlari Kur’ani Kerim gerçeklerinden uzaklastirmistir. Bugün insanligin ihtiyaci olan sey Kur’ani Kerimin isigi altinda, sahabenin yasadigi Islam’i yasamaktir.
On dört asir evvel Kurani Kerim hakkiyla yasandigi için o devreye Asr-i saadet adi verilmistir. Evet, bu devirde de, her devirde de saadeti, mutlulugu yasamanin yolu 28 basamakta, 7safhada sahabenin yasadigi Islam’i, 7 safhasi da Kur’anda farz kilinan Islami yasamak ve 4 teslimi sahabe gibi yerine getirmektir.
Unutmayin ki, ancak sahabenin izdüsümünde yasanacak bir Islamî hayat insanligi kurtulusa ve mutluluga ulastiracaktir.
Dualarimizla.
Iskender Ali M.I.H.R
MEHDI. IMAM. HALIFE. RESÛL
EK:TAVZIH (Sahabenin yasadigi, 28 basamak ve 7 safhadan olusan Islam)
TAVZIH
EY ILIM SAHIPLERIVE ILMI TEMSIL EDENLER!
BU TAVZIH ILE SIZLERE, SAHABENIN YASADIGI
ISLAM ILE BUGÜNKÜ ISLAM TATBIKATI
ARASINDAKI BÜYÜK FARKI AÇIKLAYACAGIZ.
SAHABENIN ON DÖRT ASIR ÖNCE YASADIGI ISLAMI
ANLAYIP -YASAMADIKCA HIÇ KIMSENIN
KURTULMASI, CENNET VE DÜNYA SAADETINE
ULASMASI MÜMKÜN DEGILDIR.
ISLAMIN 28 BASAMAGI
Sahabe(Rahmetullahi aleyhim ecmain)Allah’a ulasmayi dileyerek Peygamber Efendimiz (s.a.v) e ulasmislardi.28 basamaklik Islam merdiveninin, Peygamber Efendimiz(s.a.v) in önderliginde ve rehberliginde en son basamagina kadar yükselmislerdi.
Islam’in 1. safhasi 3. ve 7. basamaklar arasini kapsar. 3. basamakta Allah’a ulasmayi diledigimiz noktada Islam’in 1. safhasi baslar.
1.BASAMAK
1.basamakta olaylari yasiyoruz
Bakara 216 :
Kutibe aleykumul kitâlu ve huve kurhun lekum, ve asâ en tekrehû sey’en ve huve hayrun lekum, ve asâ en tuhibbû sey’en ve huve serrun lekum vallâhu ya’lemu ve entum lâ ta’lemûn(ta’lemûne).
Ve savas, o sizin için kerih olsa da (hosunuza gitmese de) üzerinize farz kilindi. Hoslanmayacaginiz bir sey olur ki; o sizin için bir hayirdir. Seveceginiz bir sey olur ki; o sizin için bir serrdir. Ve (bütün bunlari) Allah bilir, siz bilmezsiniz.
2.BASAMAK
2. basamakta yasadigimiz olaylari degerlendiriyoruz, olaylar karsisinda gösterdigimiz davranis biçimlerine göre Allahu Teala bizi seçiyor . Insanlari hidayete ulasmaktan men edecek negatif davranislarin sahibi olmayan herkesi Allahu Teala seçer.
Sura 13 :
Serea lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrekû fîh(fîhi), kebure alel musrikîne mâ ted’ûhum ileyh(ileyhi), allâhu yectebî ileyhi men yesâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
Dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettigimiz (farz kildigimiz) seyi (seriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) firkalara ayrilmayin.” diye Hz. Ibrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. Isa’ya vasiyet ettigimiz seyi sana da vahyederek, size de seriat kildik. Senin onlari, kendisine çagirdigin sey (Allah’a ulasmayi dileme) müsriklere zor geldi. Allah, diledigini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine hidayet eder (ulastirir).
Seçilmeyenler ve seçilenlerden Allah’a ulasmayi dilemeyenlerin gidecegi yer cehennemdir.
ISLAM’IN BIRINCI SAFHASI

3-7. BASAMAKLAR)
ALLAH’A ULASMAYI DILEMEK (RUHUNU, DÜNYA HAYATINI YASARKEN ALLAHA ULASTIRMAYI DILEMEK)
SORU : ALLAHA ULASMAYI DILEMEK FARZ MIDIR?
CEVAP : FARZDIR
1.1 Rum-31 :
Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel musrikîn(musrikîne).
O’na (Allah’a) yönel (Allah’a ulasmayi dile) ve böylece O’na (Allah’a karsi) takva sahibi ol ve namaz kil ve müsriklerden olma.
1.2 Zümer 54 :
Ve enîbû ilâ rabbikum ve eslimû lehu min kabli en ye’tiyekumul azâbu summe lâ tunsarûn(tunsarûne).
Rabbine yönel (ruhunu Allah’a ulastir ) ve O’na teslim ol. Üzerine azap (kabir azabi) gelmeden önce (ölümden önce). Yoksa sonra yardim olunmazsin.
1.3 Lokman 15 :
Ve in câhedâke alâ en tusrike bî mâ leyse leke bihî ilmun fe lâ tuti’humâ ve sâhibhumâ fîd dunyâ magrûfen vettebi’ sebîle men enâbe ileyy (ileyye), summe ileyye merciukum fe unebbiukum bi mâ kuntum ta’melûn (ta’melûne).
Ve eger annen, baban bilmedigin bir seyi, Bana ortak kosman için seni zorlarlarsa, onlara itaat etme. Onlarla dünyada iyi geçin . Kim Bana yönelmisse (ruhunu Bana ulastirmayi dilemisse) sen de onun yoluna tâbî ol (ayni yolu takip ederek sen de Bana ulas). Sonra (ölümden sonra) hepiniz Bana döneceksiniz . Size yaptiklarinizi haber verecegim.
ISLAMIN 1. SAFHASININ 5 BASAMAGI
3.BASAMAK
3.basamakta Allah’a ulasmayi diliyoruz.Allahu Tealanin seçtikleri içerisinden Allah’a dünya hayatini yasarken ruhunu ulastirmayi dileyen herkes bu basamaga geçer.
Rum 31 :
’Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel musrikîn(musrikîne).
’O’na (Allah’a) yönel (Allah’a ulasmayi dile) ve böylece O’na (Allah’a karsi) takva sahibi ol ve namaz kil ve müsriklerden olma.
4.BASAMAK
4.basamakta Allahu Teala Rahîm esmasiyla tecelli ediyor.Allaha ulasmayi dilemeyen kisiye Rahîm esmasiyla tecelli söz konusu degildir. Daha sonraki 5.-6.-7. basamaklarda verilen 7 furkanin alinabilmesi bu basamaga ulasip rahîm esmasinin üzerimizde tecelli etmesine baglidir.
Yusuf 53 :
Ve mâ uberriu nefsî, innen nefse le emmâretun bis sûi illâ mâ rahime rabbî, inne rabbî gafûrun rahîm(rahîmun).
Ve ben nefsimi ibra edemem (temize çikaramam) çünkü nefs mutlaka sui olani (serri, kötülügü) emreder. Rabbimin rahim esmasiyla tecelli ettigi (nefsler) hariç. Muhakkak ki Rabbim magfiret eden (günahlari sevaba çevirendir), rahîm (rahmet nurunu gönderen, rahmetiyle nefsleri tezkiye ve tasfiye eden)dir.
5.BASAMAK
5.basamakta kisinin gözlerinden hicabi mesture aliniyor (1. furkan),basar hassasi üzerindeki gisavet aliniyor (2. furkan).
Isra 45-46 :
Ve izâ kara’tel kur’âne cealnâ beyneke ve beynellezîne lâ yu’minûne bil âhireti hicâben mestûrâ(mestûren). Ve cealnâ alâ kulûbihim ekinneten en yefkahûhu ve fî âzânihim vakrâ(vakran), ve izâ zekerte rabbeke fîl kur’âni vahdehu vellev alâ edbârihim nufûrâ(nufûren).
Sen Kur’ân’i kiraat ettigin (okudugun) zaman, seninle ahirete (ölmeden evvel Allah’a ulasmaya ve kiyâmet gününe) inanmayanlar arasina hicab-i mesture kildik (gözlerinin üzerine, görmelerini engelleyen bir perde koyduk). O’nu (Kur’ân’i), fikih (idrak) etmelerine karsi, (fikih edemesinler diye) kalplerinin üzerine (idrak etmeyi engellemek için) ekinnet ve onlarin kulaklarina vakra (isitme engeli) kildik. Ve sen Kur’ân’da Rabbinin tekligini zikrettigin zaman, nefretle arkalarina döndüler.
Casiye 23 :
E fe reeyte menittehaze ilâhehu hevâhu ve edallehullâhu alâ ilmin ve hateme alâ sem’ihî ve kalbihî ve ceale alâ basarihî gisâveh(gisâveten), fe men yehdîhi min ba’dillâh(ba’dillâhi), e fe lâ tezekkerûn(tezekkerûne).
Hevalarini (nefslerini) kendilerine ilâh edinenleri görmedin mi (habibim)? Allah, onlari bir ilim üzere dalâlette birakir. Onlarin kalplerindeki sem’î (isitme) hassasini ve kalplerini (kalpteki idrak hassasini) mühürler ve onlarin kalplerindeki basar (görme) hassasinin üzerine gisavet (isimli bir perde) çeker. Öyleyse (artik) Allah’tan sonra kim bu kisiyi hidayete erdirebilir? Hâlâ düsünmez misiniz?
Enfal 29 :
Yâ eyyuhellezîne âmenû in tettekullâhe yec’al lekum furkânen ve yukeffir ankum seyyiâtikum ve yagfir lekum, vallâhu zul fadlil azîm(azîmi).
Ey âmenû olanlar, Allah’a karsi takva sahibi olursaniz sizi furkan (hak ve bâtili ayirma özelligi) sahibi kilar! Ve sizden (sizin) günahlarinizi örter ve size magfiret eder (günahlarinizi sevaba çevirir). Ve Allah, büyük fazl sahibidir.
6.BASAMAK
6.basamakta kisinin kulaklarindaki vakra aliniyor (3. furkan) ,semî hassasi üzerindeki mühür açiliyor (4. furkan).
Casiye 23 :
E fe reeyte menittehaze ilâhehu hevâhu ve edallehullâhu alâ ilmin ve hateme alâ sem’ihî ve kalbihî ve ceale alâ basarihî gisâveh(gisâveten), fe men yehdîhi min ba’dillâh(ba’dillâhi), e fe lâ tezekkerûn(tezekkerûne).
Hevalarini (nefslerini) kendilerine ilâh edinenleri görmedin mi (habibim)? Allah, onlari bir ilim üzere dalâlette birakir. Onlarin kalplerindeki sem’î (isitme) hassasini ve kalplerini (kalpteki idrak hassasini) mühürler ve onlarin kalplerindeki basar (görme) hassasinin üzerine gisavet (isimli bir perde) çeker. Öyleyse (artik) Allah’tan sonra kim bu kisiyi hidayete erdirebilir? Hâlâ düsünmez misiniz?
Isra 45-46 :
Ve izâ kara’tel kur’âne cealnâ beyneke ve beynellezîne lâ yu’minûne bil âhireti hicâben mestûrâ(mestûren). Ve cealnâ alâ kulûbihim ekinneten en yefkahûhu ve fî âzânihim vakrâ(vakran), ve izâ zekerte rabbeke fîl kur’âni vahdehu vellev alâ edbârihim nufûrâ(nufûren).
Sen Kur’ân’i kiraat ettigin (okudugun) zaman, seninle ahirete (ölmeden evvel Allah’a ulasmaya ve kiyâmet gününe) inanmayanlar arasina hicab-i mesture kildik (gözlerinin üzerine, görmelerini engelleyen bir perde koyduk). O’nu (Kur’ân’i), fikih (idrak) etmelerine karsi, (fikih edemesinler diye) kalplerinin üzerine (idrak etmeyi engellemek için) ekinnet ve onlarin kulaklarina vakra (isitme engeli) kildik. Ve sen Kur’ân’da Rabbinin tekligini zikrettigin zaman, nefretle arkalarina döndüler.
7.BASAMAK
7.basamakta kisinin kalbinin mührü açiliyor (5. furkan) , kalbdeki ekinnet aliniyor (6. furkan) , ekinnetin yerine ihbat konuluyor (7. furkan).
Hac 54 :
Ve li ya’lemellezîne ûtul ilme ennehul hakku min rabbike fe yu’minû bihî fe tuhbite lehu kulûbuhum, ve innallâhe le hâdillezîne âmenû ilâ sirâtin mustakîm (mustakîmin).
Ve kendilerine ilim verilenlerin, onun (irsad makaminin, resûlün, nebînin) söylediklerinin Rabbinden bir hak oldugunu bilmeleri, ona îmân etmeleri, onlarin kalplerinin onu, (Allah’i) idrak etmesi (kalplerinden ekinnetin alinip yerine ihbat sistemi konarak kalplerin mutmain olmasi) içindir. Muhakkak ki Allah, âmenû olanlari (Allah’a ulasmayi dileyenleri) mutlaka Sirati Mustakîm’e hidayet edendir.
ISLAMIN 1.SAFHASI BURADA TAMAMLANIYOR
SORU : BÜTÜN SAHABE ALLAHA ULASMAYI DILEMISLER MI ?
CEVAP: HEPSI DILEMIS VE BÜTÜN SAHABE ISLAMIN BIRINCI SAFHASINI GERÇEKLESTIRMISDI.
Zümer 17 :
Vellezînectenebût tâgûte en ya’budûhâ ve enâbû ilâllâhi lehumul busrâ,fe bessir ibâd(ibâdi).
Onlar ki; taguta (insan ve cin seytanlara) kul olmaktan içtinab ettiler (kaçindilar, kendilerini kurtardilar) ve Allah’a yöneldiler (Allah’a ulasmayi dilediler). Onlara müjdeler vardir. Öyleyse kullarimi müjdele!
EGER SAHABE ALLAH’A ULASMAYI DILEMESEYDI NE OLACAKTI ?
1-Hepsi Allah’in ayetlerinden gafil olacaklardi
Yunus 7-8 :
Innellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatme’ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne). Ulâike me’vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulasmayi (hayatta iken ruhlarini Allah’a ulastirmayi) dilemezler. Dünya hayatindan razi olmuslardir ve onunla doyuma ulasmislardir ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardir. Iste onlarin kazandiklari (dereceler) geregince varacaklari yer atestir (cehennemdir).
2-Hepsi cehenneme gidecekti
Yunus 7-8 :
Innellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatme’ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne). Ulâike me’vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulasmayi (hayatta iken ruhlarini Allah’a ulastirmayi) dilemezler. Dünya hayatindan razi olmuslardir ve onunla doyuma ulasmislardir ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardir. Iste onlarin kazandiklari (dereceler) geregince varacaklari yer atestir (cehennemdir).
3-Hepsi müsrik olacakti
Rum 31-32:
Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel musrikîn(musrikîne). Minellezîne ferrakû dînehum ve kânû siyeâ(siyean), kullu hizbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne).
O’na (Allah’a) yönelin (O’na ulasmayi dileyin) ve takva sahibi olun. Ve namazi ikame edin (namaz kilin). Ve (böylece) müsriklerden olmayin. (O müsriklerden olmayin ki) onlar, dînlerinde firkalara ayrildilar ve grup grup oldular. Bütün gruplar, kendilerinde olanla ferahlanirlar.
4-Hepsi kâfir olacakti
Bakara 257:
Allâhu velîyyullezîne âmenû, yuhricuhum minez zulumâti ilen nûr(nûri), vellezîne keferû evliyâuhumut tagûtu yuhricûnehum minen nûri ilaz zulumât(zulumâti), ulâike ashâbun nâr(nâri), hum fîhâ hâlidûn(hâlidûne).
Allah, âmenu olan (Allah’a ulasmayi dileyen) o kimselerin dostudur. Onlari (onlarin nefslerinin kalplerini) zulümattan nura çikarir. O kâfir kimseler ki; onlar tagutun (seytanin) dostlaridir. Onlar (onlarin nefslerinin kalpleri) nurdan zulümata çikarilirlar. Iste onlar, ates halkidir. Onlar, orada ebedî kalicidirlar.
Sebe 20 :
Ve lekad saddaka aleyhim iblîsu zannehu fettebeûhu illâ ferîkan minel mûminîn(mûminîne).
Ve andolsun ki iblis, onlar üzerindeki zannini (hedefini) yerine getirdi. Böylece mü’minleri olusturan bir firka (Allah’a ulasmayi dileyenler) hariç, hepsi ona (seytana) tâbî oldular.
5-Hepsi hüsranda olacakti
Yunus 45:
Ve yevme yahsuruhum keen lem yelbesû illâ sâaten minen nehâri yete ârefûne beynehum, kad hasirellezîne kezzebû bi likâillâhi ve mâ kânû muhtedîn(muhtedîne).
Ve o gün (Allahû Tealâ), gündüzden bir saatten baska kalmamislar (bir saat kalmislar) gibi onlari toplayacak (hasredecek). Birbirlerini taniyacaklar (aralarinda tanisacaklar). Allah’a mülâki olmayi (Allah’a ölmeden önce ulasmayi) yalanlayanlar, hüsrana düstüler (nefslerini hüsrana düsürdüler). Ve hidayete eren kimse(ler) olmadilar (ruhlarini ölmeden evvel Allah’a ulastiramadilar).
6-Hepsi dalâlette olacakti
Rad 27:
Ve yekûlullezîne keferû lev lâ unzile aleyhi âyetun min rabbih(rabbihi), kul innallâhe yudillu men yesau ve yehdî ileyhi men enâb(enâbe).
Ve kâfirler: "Ona, Rabbinden bir âyet (mucize) indirilse olmaz mi?" derler.Muhakkak ki: "Allah, diledigi kimseyi dalâlette birakir ve O’na yönelen (ulasmayi dileyen) kimseyi, Kendisine ulastirir (hidayete erdirir)."de.
7-Hepsi Tagutun kulu ve dostu olacakti
Zümer 17:
Vellezînectenebût tâgûte en ya’budûhâ ve enâbû ilâllâhi lehumul busrâ,fe bessir ibâd(ibâdi).
Onlar ki; taguta (insan ve cin seytanlara) kul olmaktan içtinab ettiler (kaçindilar, kendilerini kurtardilar) ve Allah’a yöneldiler (Allah’a ulasmayi dilediler). Onlara müjdeler vardir. Öyleyse kullarimi müjdele!
Bakara 257:
Allâhu velîyyullezîne âmenû, yuhricuhum minez zulumâti ilen nûr(nûri), vellezîne keferû evliyâuhumut tagûtu yuhricûnehum minen nûri ilaz zulumât(zulumâti), ulâike ashâbun nâr(nâri), hum fîhâ hâlidûn(hâlidûne).
Allah, âmenu olan (Allah’a ulasmayi dileyen) o kimselerin dostudur. Onlari (onlarin nefslerinin kalplerini) zulümattan nura çikarir. Ve kâfir olanlar ise tagutun (insan ve cin seytanlarin) dostlaridir. Onlar (onlarin nefslerinin kalpleri) nurdan zulümata çikarilirlar. Iste onlar, ates halkidir. Onlar, orada ebedî kalicidirlar.
ISLAMIN 2. SAFHASI :(8.-14. BASAMAKLAR)
MÜRSIDE ULASIP TESLIM OLMAK
SORU : MÜRSIDE ULASIP TESLIM OLMAK FARZ MIDIR ?
CEVAP : EVET, FARZDIR
2.1 Maide 35:
Yâ eyyuhellezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete ve câhidû fî sebîlihi leallekum tuflihûn(tuflihûne).
Ey âmenû olanlar (Allah’a ulasmayi, teslim olmayi dileyenler)! Allah’a karsi takva sahibi olun ve O’na ulastiracak vesileyi isteyin. Ve O’nun yolunda cihad edin. Umulur ki; siz felâha erersiniz.
2.2 Nahl 9 :
Ve alallâhi kasdus sebîli ve minhâ câir(câirun), ve lev sâe le hedâkum ecmaîn(ecmaîne).
Ve sebîllerin (dergâhlardan Sirati Mustakîm’e ulasan bütün yollarin yani mürsidlerin) tayini, Allah’in üzerinedir. Ve ondan sapanlar vardir. Ve eger O dileseydi, sizin hepinizi hidayete erdirirdi.
2.3 Fatiha 5 :
Iyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn(nestaînu).
Allah’im! Yalniz Sana kul oluruz ve yalniz Senden ISTIANE isteriz.
2.4 Bakara 45- 46 :
Vesteînû bis sabri ves salât(sâlâti), ve innehâ le kebîretun illâ alel hâsiîn(hâsiîne). Ellezîne yezunnûne ennehum mulâkû rabbihim ve ennehum ileyhi râciûn(râciûne).
Sabirla ve namazla (hacet namazi ile Allah’tan) istiane (mürsidinizi) isteyin. Fakat muhakkak ki bu (HACET NAMAZI ile kisiyi Allah’a ulastiran MÜRSID’i sormak), husû sahibi olanlardan baskasina elbette agir gelir. O (husû sahipleri) ki; onlar, Rab’lerine (dünya hayatinda) muhakkak mülâki olacaklarini ve (sonunda ölümle) mutlaka O’na döneceklerini bilirler. (Yakîn derecesinde inanirlar.)
ISLAMIN 2. SAFHASININ 7 BASAMAGI
8.BASAMAK
8.basamakta Allah(c.c) kisinin kalbine ulasiyor.
Tegabün 11:
Mâ esâbe min musîbetin illâ bi iznillâh(iznillâhi), ve men yû’min billâhi yehdi kalbeh(kalbehu), vallâhu bi kulli sey’in alîm(alîmun).
Allah izin vermedikçe, kimseye bir musîbet isabet etmez. Kim Allah’a âmenû olursa, Allah onun kalbine ulasir(hidayet eder). Ve Allah, herseyi bilir.
9.BASAMAK
9.basamakta Allah(c.c) kisinin kalbinin nur kapisini Allah’a çeviriyor.
Kaf 33 :
Men hasiyer rahmâne bil gaybi ve câe bi kalbin munîb(munîbin).
Kim gaybte (görmeden) Rahmân’a husu duyarsa , (onun kalbine ulasan Allah , o kisinin kalbini kendine çevirir , bu sebeple ) O’na dönük bir kalple (Allah’in huzuruna) gelir.
10.BASAMAK
10.basamakta Allah(c.c) kisinin gögsünden kalbine nur yolu açiyor.
Enam 125 :
Fe men yuridillâhu en yehdiyehu yesrah sadrehu lil islâm(islâmi), ve men yurid en yudillehu yec’al sadrehu dayyikan haracen, ke ennemâ yassa’adu fîs semâi, kezâlike yec’alûllâhur ricse alâllezîne lâ yu’minûn (yu’minûne).
Artik Allah kimi hidayete erdirmeyi dilerse onun gögsünü teslime (Islâm’a) açar. Kimi dalâlette birakmayi dilerse, onun gögsünü semada yükseliyormus gibi daralmis, sikintili yapar. Böylece Allah, mü’min olmayanlarin üzerine pislik (azap, darlik, güçlük) verir.
11.BASAMAK
11.basamakta kisi zikir yaptikça bir önceki basamakta açilan nur yolu vasitasi ile rahmet nurlari kisinin kalbine girmeye basliyor.
Zümer 22 :
E fe men serehallâhu sadrehu lil islâmi fe huve alâ nûrin min rabbih(rabbihi), fe veylun lil kâsiyeti kulûbuhum min zikrillâh(zikrillâhi), ulâike fî dalâlin mubîn(mubînin).
Allah kimin gögsünü Islâm için (Allah’a teslim için) yarmissa artik o, Rabbinden bir nur üzere olur. Allah’in zikrinden (Allah’i zikretmedikleri için) kalpleri kasiyet baglayanlarin vay haline! Iste onlar, apaçik dalâlettedirler.
12.BASAMAK
12.basamakta zikir sayesinde kisinin kalbinde %2 nur ve husu olusuyor.
Hadid 16 :
E lem ye’ni lillezîne âmenû en tahsea kulûbuhum li zikrillâhi ve mâ nezele minel hakki ve lâ yekûnû kellezîne ûtûl kitâbe min kablu fetâle aleyhimul emedu fe kaset kulûbuhum, ve kesîrun minhum fâsikûn(fâsikûne).
Âmenû olanlarin kalplerinde, Allah’in zikri ile (ve bu zikirle) Hakk’tan inen seyle (nurla) husûya ulasmak (husû sahibi olmak) zamani gelmedi mi? Kendilerine kitap verilen ve sonra aradan uzun zaman geçen (ve bu zaman zarfinda Allah’i zikretmedikleri için) kalpleri kasiyet baglayan (kalpleri zikirsizlikten kararan ve sertlesen ve hastalanan) kimseler gibi olmasinlar (zikretsinler ki kalpleri kararmasin). Onlarin çogu fasiklardir (hidayete erdikten sonra yoldan çikanlardir).
13.BASAMAK
13.basamakta kisi hacet namazini kiliyor ve mürsidi kendisine gösteriliyor.
Bakara 45-46 :
Vesteînû bis sabri ves salât(sâlâti), ve innehâ le kebîretun illâ alel hâsiîn(hâsiîne). Ellezîne yezunnûne ennehum mulâkû rabbihim ve ennehum ileyhi râciûn(râciûne).
Sabirla ve namazla (hacet namazi ile Allah’dan) istiane (mürsidinizi) isteyin.Ve muhakkak ki o,zor bir istir ama bu husû sahipleri hariç (onlar için zor degildir).Onlar (husû sahipleri) , onlar, Rab’lerine muhakkak mülâki olacaklarina (ruhlarini Allah’a ölmeden önce ulastiracaklarina), (ölümle) muhakkak O’na döneceklerine kesin sekilde inanirlar.
14.BASAMAK
14.basamakta kisi mürsidin önünde tevbe ediyor.
Furkan 70 :
Illâ men tâbe ve âmene ve amile amelen sâlihanfe ulâike yubeddilullâhu seyyiâtihim hasenât(hasenâtin), ve kânallâhu gafûren rahîmâ(rahîmen).
Ama (mürsidin önünde) tevbe eden ve (mürsidin önünde tevbe etmek suretiyle kalbine iman yazildigi için imani artan bir)mü’min olan ve islah edici ameller isleyen kisinin Allah ,günahlarini sevaba çevirir.Ve Allah ,günahlari sevaba çeviren ve rahmet gönderendir.
Bu tevbeyi ve tevbe merasimini Rabbimiz Nebe suresinin 39. ayeti ile Mümin suresi 7. ve 15. ayeti kerimelerinde beyan ediyor.
Nebe 39:
Zâlikel yevmul hakk(hakku), femen sâettehaze ilâ rabbihî meâbâ(meâben).
Iste o gün (mürsidin eli Hakk’a ulasmak üzere öpüldügü ve ona tâbî olundugu gün), Hakk günüdür. Dileyen (Allah’a ulasmayi dileyen) kisi, kendisini Rabbine ulastiran (yolu, Sirati Mustakîm’i) yol ittihaz eder (edinir). (Allah’a ulasan kisiye Allah), meab (siginak, melce) olur.
Mümin 7 :
Ellezîne yahmilûnel arsa ve men havlehu yusebbihûne bi hamdi rabbihim ve yu’minûne bihî ve yestagfirûne lillezîne âmenû, rabbenâ vesi’te kulle sey’in rahmeten ve ilmen fagfir lillezîne tâbû vettebeû sebîleke ve kihim azâbel cahîm(cahîmi).
Arsi tutan melekler ve onun etrafindaki kisi (huzur namazinin imami), Rab’lerini hamd ile tesbih ederler ve ona îmân ederler. Ve amenû olanlar için (Allah’tan) magfiret dilerler. "Rabbimiz, Sen herseyi rahmetle (rahmetinle) ve ilimle (ilminle) kusattin. Böylece (mürsidin önünde) tevbe edenleri ve senin yoluna (Sirati Mustakîm’e) tâbî olanlari magfiret et (günahlarini sevaba çevir). Ve onlari cehennem azabindan koru!”
Mümin 15 :
Refîud derecâti zûl ars(arsi), yulkîr rûha min emrihî alâ men yesâu min ibâdihî li yunzire yevmet telâk(telâki).
Dereceleri yükselten ve arsin sahibi olan Allah, kullarindan (Kendisine ulastirmayi) diledigi kisinin (Allah’a ulasmayi diledigi için Allah’in da Kendisine ulastirmayi diledigi kisinin) üzerine (basinin üzerine) Allah’a ulasma gününün geldigini (o kisinin ruhuna) ihtar etmek için, emrinden (Allah’in emrini teblig edecek) bir ruh ulastirir.
ISLAMIN 2. SAFHASI BURADA TAMAMLANIYOR
SORU : BÜTÜN SAHABE MÜRSIDLERINE TABI OLMUSLAR MI ?
CEVAP: EVET, HEPSI TÂBÎ OLMUSLARDI VE ISLAMIN IKINCI SAFHASINI GERÇEKLESTIRMISLERDI.
a)Erkeklerin tabiiyeti
Fetih 10 :
Innellezîne yubâyiûneke innemâ yubâyiûnallâh (yubâyiûnallâhe), yedullâhi fevka eydîhim, fe men nekese fe innemâ yenkusu alâ nefsih(nefsihi), ve men evfâ bi mâ âhede aleyhullâhe fe se yu’tîhi ecren azîmâ(azîmen).
Muhakkak ki onlar, sana biat ettikleri zaman Allah’a biat etmis oldular. Onlarin ellerinin üzerinde (Allah senin bütün vücudunda tecelli ettigi için ellerinde de tecelli etmis oldugundan) Allah’in eli vardi. Kim (derecesini nâkisa) düsürürse, muhakkak ki o, nefsi sebebiyle (Allah’a verdigi yeminleri, ahdleri yerine getirmedigi için) derecesini nâkisa düsürmüstür. Kim de Allah’a olan ahdlerini (yeminini, misakini ve ahdini) yerine getirirse, ona en büyük mükâfat (ecir) verilecektir (cennet saadetine ve dünya saadetine erdirilecektir).
b)Hanimlarin tabiiyeti
Mümtehine 12 :
Yâ eyyuhen nebiyyu izâ câekel mû’minâtu yubâyigneke alâ en lâ yusrikne billâhi sey’en ve lâ yesrikne ve lâ yeznîne ve lâ yaktulne evlâdehunne ve lâ ye’tîne bi buhtânin yefterînehu beyne eydî hinne ve ecrulihinne ve lâ ya’sîneke fî ma’rûfin fe bâyig hunne vestagfir lehunnallâh(lehunnallâhe) innallâhe gafûrun rahîm(rahîmun).
Ey Peygamber! Sana biat etmek üzere mü’min kadinlar geldiginde, onlardan Allah’a hiçbir seyle ortak (sirk) kosmamak, hirsizlik etmemek, zinada bulunmamak, çocuklarini öldürmemek, elleriyle ayaklari arasinda bir iftira uydurup getirmemek ve kendilerine emrettigim seylerde sana asi olmamak (üzere söz verdikleri vakit) onlarin biatlerini kabul et. Ve onlar için Allah’tan magfiret dile. Muhakkak ki; Allah, magfiret edici (günahlari sevaba çevirici) ve rahmet sahibidir.
ISLAMIN 3. SAFHASI : (15.- 21. BASAMAKLAR)
RUHUN HAYATTA IKEN ALLAHA ULASMASI
SORU : RUHU, HAYATTA IKEN ALLAHA ULASTIRMAK FARZ MIDIR?
CEVAP: EVET, FARZDIR
3.1 Rad 21 :
Vellezîne yasilûne mâ emerallâhu bihî en yûsale ve yahsevne rabbehum ve yehâfûne sûel hisâb (hisâbi).
Ve onlar Allah’in (ölümden evvel), Allah’a ulastirilmasini emrettigi seyi (ruhlarini), O’na (Allah’a) ulastirirlar. Ve Rab’lerine karsi husû duyarlar ve kötü hesaptan (cehenneme girmekten) korkarlar.
3.2 Müzemmil 8 :
Vezkurisme rabbike ve tebettel ileyhi tebtîlâ(tebtîlen).
Rabbinin (Allah’in) ismiyle zikret ve herseyden kesilerek O’na (Allah’a) dön (ulas, vasil ol).
3.3 Fecr 28 :
Irciî ilâ rabbiki râdiyeten mardiyyeh(mardiyyeten).
Allah’tan razi ol ve Allah’in rizasini kazan. (Ey ruh!) Allah’a (Rabbine) geri dönerek ulas.
3.4 Zariyat 50 :
Fe firrû ilâllâh(ilâllâhi), innî lekum minhu nezîrun mubîn(mubînun).
Öyleyse Allah’a kaç (Allah’a ulas, Allah’a sigin). Muhakkak ki; ben, sizin için apaçik bir uyariciyim.